Nozzle tips - passend op Kärcher

De nozzle tips worden voor speciale nozzlehouders, waar deze tip in de monteren is. Deze nozzletips worden in de houder gelegd en hier kunt u de wartelmoer overheen draaien, waardoor deze nozzletip vast komt te zitten tussen beide, hierdoor kunt u snel nozzles verwisselen. Deze nozzletips worden gebruikt bij diverse modellen van Kärcher.

De spuithoek van een nozzle bepaalt de breedte van de straal die uit de nozzle komt. Een spuithoek van 0 graden produceert bijvoorbeeld een zeer smalle, geconcentreerde puntstraal, terwijl een spuithoek van 65 graden een brede, platte straal produceert.

Er zijn verschillende spuithoeken beschikbaar voor nozzles met een 1/4" buitendraad:
0 graden: Deze spuithoek wordt aangeduid als een 'penetrerende straal' en creëert een zeer smalle, intensieve puntstraal.
15 graden: Deze spuithoek wordt aangeduid als een 'vlakstraal' en produceert een bredere straal dan de 0-graden nozzle, maar nog steeds een geconcentreerde straal.
25 graden: Deze spuithoek produceert een bredere, zachtere straal dan de 15-graden nozzle.
40 graden: Deze spuithoek wordt aangeduid als een brede vlakstraal en produceert een brede, platte straal die ideaal is voor het bereik van grotere oppervlakten.
65 graden: Deze spuithoek is de meest brede spuithoek, deze wordt vooral gebruikt om grotere oppervlakten te bereiken, dit gaat ten koste van de kracht van de straal op het oppervlakte, dit wordt vaak gebruikt om te spoelen.

Het kiezen van de juiste spuithoek voor een nozzle is afhankelijk van de specifieke toepassing en het type oppervlak dat gereinigd of besproeid moet worden. Het is essentieel om de spuithoek zorgvuldig te selecteren om de beste resultaten te bereiken..

Weet u niet zeker welke spuithoek u moet hebben, wellicht dat onze handige Spuithoektabel u hierbij kan helpen.

De diverse nozzles hebben ook een bepaalde doorlaat, dit is afgeleid uit de (werk)druk en het debiet. Weet u niet precies welke doorlaat uw nozzle heeft, zie hiervoor de Nozzletabel.
Mocht u er niet uitkomen, neem gerust contact op, wij bekijken dan welke doorlaat het meest geschikt zou zijn voor uw toepassing!