Fitwerk

Op deze pagina vindt u al het fitwerk geschikt voor zowel lagedruk als hogedruk. Hier vindt u alles om de diverse leidingen en componenten met elkaar te kunnen verbinden. Met ons fitwerk kunt u o.a. ook waterleidingen koppelen, omleiden of afdoppen. Fitwerk is inzetbaar voor allerlei soorten doeleinde, zolang de specificaties kloppen kun je de hydraulische koppelingen voor enorm veel toepassingen gebruiken naast hydrauliek.

Wij bieden hieronder een ruim assortiment fitwerk met o.a. verloopnippels, dubbele nippels, wartels, T-stukken, knie-koppelingen, sokken, blindstoppen en afdichtringen in de verschillende materialen zoals: messing, staal en roestvrijstaal. De fitwerk onderdelen worden veelal gebruikt als koppelstukken van een waterleiding, maar ook binnen professionele hogedrukinstallaties. Zo wordt messing fitwerk vaak gebruikt bij het lagedruk gedeelte van een hogedrukinstallatie (aanvoer water naar hogedrukpomp) en het RVS fitwerk voor het hogedrukgedeelte, mits geschikt voor de desbetreffende werkdruk. Bij waterleidingen horen ook vaak kranen, deze vindt u op deze pagina waar verschillende soorten afsluiters staan.

Toepassingen fitwerk

Verloop koppelstuk: Om leidingen of aansluitingen te verbinden met een verschillende maat.
Kniestuk: Om een bocht te creëren van 45 of 90 graden tussen leidingwerk of aansluitingen.
T-stuk: Om een afsplitsing te creëren tussen leidingwerk of aansluitingen.
Blindstop: Om een afsluiting te creëren bij een waterleiding.
Sok: Om twee buitendraad uiteinden te verbinden van een waterleiding.
Multiseal afdichting: om een lekkagevrije verbinding te creëren tussen twee koppelingen.

Bekijk onze Schroefdraadtabel voor hulp bij het kiezen van het juiste schroefdraad.

Messing, staal of roestvrijstaal fitwerk?

Messingfittingen zijn geschikt voor toepassingen met een maximale werkdruk van ongeveer 300 bar. Ze zijn corrosiebestendig, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in een breed scala aan toepassingen. Bij een te hoge werkdruk kan de messing koppeling vervormen of barsten.

Stalen fittingen zijn geschikt voor hogere druktoepassingen en hebben over het algemeen een maximale werkdruk van ongeveer 500 bar. Ze zijn ook bestand tegen hoge temperaturen en hebben een goede chemische bestendigheid. Echter, stalen fittingen zijn gevoeliger voor corrosie dan messing en kunnen daarom roesten en corroderen bij blootstelling aan vocht en andere elementen.

Roestvrijstalen fittingen zijn geschikt voor nog hogere druktoepassingen en hebben over het algemeen een maximale werkdruk van ongeveer 700 bar. Ze zijn bestand tegen corrosie, hitte, en hebben een hoge chemische bestendigheid. Roestvrijstalen fittingen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur, maar zijn over het algemeen duurder dan messing en staal.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste fitwerk of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons. Wij bieden een ruim aanbod fittingen met snelle levertijd.