Fitwerk

Ruim assortiment fittingen & koppelingen

Onze fittingen en koppelingen zijn geschikt voor het verbinden van leidingen, buizen en andere aansluitingen. Met ons ruime aanbod fittingen verkrijgbaar in messing, staal of RVS bieden we oplossingen voor allerlei verschillende toepassingen.

Draadfittingen messing

Het materiaal messing, een legering van koper en zink, is een veelgebruikt materiaal in de installatietechniek. Dit komt door de corrosiebestendigheid, lange levensduur en omdat messing koppelingen gemakkelijk toe te passen zijn. De draadfittingen van messing worden toegepast op leidingwerk, plaatwerk, slangen en meer industriële toepassingen. Draadfittingen van messing zijn verkrijgbaar in verschillende soorten waaronder draadnippels, verloopringen, kniestukken, t-stukken en sokken.

Draadfittingen staal

Voor het verbinden van leidingen en andere aansluitingen worden vaak stalen draadfittingen gebruikt. Met stalen draadfittingen wordt er namelijk een sterke koppeling gecreëerd tussen de componenten. In onze webshop vind je een ruim aanbod stalen koppelingen, waaronder draadnippels, sokken, kniestukken, wartels, t-stukken en blindstoppen. De stalen koppelingen zijn verkrijgbaar in gangbare maten waaronder 1/8’’ t/m 1’’.

Draadfittingen RVS

In onze webshop bieden we naast messing en stalen draadfittingen ook de veelgebruikte RVS draadfittingen. Het materiaal RVS is een legering van staal, chroom en andere elementen die zorgen voor een hoge weerstand tegen corrosie en slijtage. De draadfittingen van roestvrijstaal (RVS) zijn een populaire keuze in toepassingen waar duurzaamheid en corrosiebestendigheid van groot belang zijn.

Draadfittingen hogedruk

Naast de veelgebruikte draadfittingen van messing, staal en rvs hebben we in ons assortiment speciale draadfittingen geschikt voor hogedruk. Deze koppelingen zijn geschikt voor werkdrukken t/m 200 bar of 400 bar. De hogedruk fittingen worden toegepast binnen industriële hogedrukreinigers en hogedruktrailers. De hogedrukfittingen uit ons assortiment zijn verkrijgbaar in messing en RVS.

Toepassingen fitwerk

Voor het verbinden van slangen, leidingwerk of andere onderdelen worden draadfittingen gebruikt. Deze draadfittingen zijn geschikt voor water, gas en lucht en worden veelal toegepast in de installatietechniek. De draadfittingen onderscheiden zich in materiaal, afmetingen en uitvoering. Wij bieden de meest gebruikte draadfittingen aan in gangbare maten waaronder 1/8’’ t/m 1’’. Naast de standaard draadfittingen hebben we ook speciale draadfittingen geschikt voor hogedrukreinigers en hogedrukleidingen.

Verloop- en dubbelnippels

Een dubbele nippel heeft aan beide uiteinden een schroefdraad waardoor het mogelijk is om twee fittingen of leidingen met dezelfde diameter aan elkaar te koppelen wat voor een stevige verbinding zorgt. Een verloopnippel wordt gebruikt om twee leidingen of fittingen met verschillende diameters met elkaar te verbinden waarbij het ene uiteinde een grotere schroefdraad heeft dan het andere. Beide soorten worden veel gebruikt om leidingen en andere componenten aan elkaar te verbinden.

Knie fittingen

Een knie koppeling wordt gebruikt in installatiewerk om veranderingen in richting mogelijk te maken. Het maakt bijvoorbeeld de overgang van verticaal naar horizontaal mogelijk, omzeilt obstakels en verbindt leidingen van verschillende materialen of diameters. Het biedt stabiliteit en ondersteuning aan het systeem en verbetert de efficiëntie van de installatie.

T-fittingen

Een T-fitting wordt gebruikt in installatiewerk om vertakkingen mogelijk te maken. Het maakt bijvoorbeeld de splitsing van een leiding in twee richtingen mogelijk wat handig is voor het creëren van meerdere aansluitingen of het omleiden van leidingen. Het kiezen van de juiste T-fitting is belangrijk om lekkages en stromingsproblemen te voorkomen.

Sok fittingen

Sok fittingen worden gebruikt om leidingen van gelijke diameter met elkaar te verbinden door middel van een rechte verbinding. Een sok fitting heeft aan beide kanten een binnendraad waaraan twee componenten met buitendraad gekoppeld kunnen worden. Vaak worden sokken gebruikt voor leidingen en buizen.

Blindstoppen

Blindstoppen worden gebruikt om een leiding af te sluiten op een tijdelijke of permanente basis. Een blindstop is een plug met een schroefdraad aan één uiteinde en een afgedichte, platte kant aan de andere kant. Het wordt gebruikt om een leiding af te dichten op een punt waar geen verdere verbinding nodig is.

Afdichtringen

Afdichtringen worden gebruikt om een waterdichte en luchtdichte afdichting te creëren tussen verschillende verbindingen waaronder fittingen en leidingen. Multiseal afdichtringen zijn gemaakt van materialen zoals rubber of siliconen en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen druk, temperatuurvariaties en chemie. Ze bieden een betrouwbare en langdurige afdichting, waardoor lekkages worden voorkomen.

Fittingen kopen bij Altec Parts

Bij Altec Parts bieden we een uitgebreid assortiment fittingen en koppelingen voor diverse toepassingen. Of u nu op zoek bent naar draadfittingen van messing, stalen fittingen, RVS-fittingen of fittingen voor hogedruktoepassingen. Met onze focus op kwaliteit en betrouwbaarheid kunt u erop vertrouwen dat onze fittingen voldoen aan industriële kwaliteit. Aansluitend bieden we deskundig advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat u de juiste fittingen krijgt voor uw specifieke behoeften. Koop vandaag nog fittingen bij Altec Parts en profiteer van industriële producten met bijhorende service.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste fitting? Bekijk onze Schroefdraadtabel voor hulp bij het kiezen van het juiste schroefdraad.