Spuitpistolen en nevelpistolen

Hogedrukpistolen, chemiepistolen, complete spuitlansen of stoomlansen, spuitpistolen voor speciale toepassingen losse onderdelen voor spuitpistolen en andere handige spuitpistool toebehoren vind je op deze pagina.

Hogedrukpistolen

De hogedrukpistolen zijn geschikt t/m 600 bar werkdruk en zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met hoge watercapaciteit zoals 200 liter per minuut. Aan de onderzijde van het spuitpistool kan gekozen worden voor een vaste schroefdraadaansluiting of voor een draaikoppeling (swivel). Tevens zijn er hogedrukpistolen te verkrijgen met een snelkoppeling (KEW, AR8 etc.).

Speciale Toepassingen

Naast de veelgebruikte hogedrukpistolen hebben we voor vorstperiodes ook spuitpistolen die vorst beveiligd zijn. Doordat deze spuitpistolen water lekken wanneer de werkdruk onder de 12 bar ligt blijft het water stromen en kan het niet bevroren raken. Ook hebben we speciale hogedrukpistolen die zuurbestendig zijn, geschikt voor bijvoorbeeld een carwash of wasstraat waar er gereinigd wordt met chemie. Voor reinigingswerkzaamheden waarbij er grotere objecten en oppervlaktes gespoeld moeten worden, bijvoorbeeld in de voedselindustrie, hebben we lagedruk spuitpistolen en complete lagedruk spuitlansen met een hoge watercapaciteit (60/100 liter per minuut). Met de regelbare lage druk spuitpistolen kan er gemakkelijk gewisseld worden van straaldikte door de regelbare trekker of spuitkop van het spuitpistool.

Hoe kies ik het juiste hogedruk pistool voor mijn hogedrukreiniger?

Er zijn veel verschillende specificaties en uitvoeringen bij spuitpistolen. Het is vanwege de uiteenlopende toepassingen van een spuitpistool soms lastig om het juiste spuitpistool te kiezen.

Een aantal uitgangspunten waar rekening mee gehouden dient te worden:

• Wat is mijn reinigingstoepassing?
• Hoeveel bar geeft mijn installatie?
• Hoeveel l/min geeft mijn installatie?
• Wat is de aansluiting van de slang?
• Wat is de aansluiting van de lans?

Hulp nodig bij het kiezen van een juist hogedrukpistool? Neem gerust contact met ons op! Al onze spuitpistolen zijn geschikt voor professionele reinigingswerkzaamheden.