Slanghaspels en slanggeleiders

Slanghaspels en slangenwagens kopen bij Altec Parts

Op zoek naar een oplossing om je waterslang op te bergen? Dan zijn onze slanghaspels de perfecte uitkomst. Onze slanghaspels zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en zorgen ervoor dat slangen efficiënt worden opgeborgen. Van hogedrukslangen tot aan tuinslangen, bij Altec Parts hebben we verschillende haspels in assortiment van de bekende merken:

TeHa
PA
Ramex
Faicom
Raasm
Mavel
Zeca

Bekijk de verschillende uitvoeringen en vind de geschikte haspel in onze webshop.

Haspels handbediend

Met een handbediende haspel rol je de slang op en af middels de hendel aan de zijkant. Bij een handbediende slanghaspel rol je de slang zelf op en af van de slanghaspel. Dit is de meest voorkomende bediening bij een slanghaspel.
Op zoek naar een handbediende haspel? Bekijk dan ons ruime aanbod handbediende haspels.

Haspels automatisch oprollend

Met een automatisch oprollende haspel wordt de slang automatisch opgerold via het aanwezige veerpakket. Bij het afrollen van de slang zul je een tikkend geluid horen, bij het loslaten wordt de slang automatisch teruggetrokken. Met een automatisch oprollende haspel bespaar je tijd omdat je de slang niet meer handmatig hoeft op te rollen.
Op zoek naar een automatisch oprollende haspel? Bekijk dan ons ruime aanbod automatisch oprollende haspels.

Haspels elektrisch bediend

Met een elektrisch bediende haspel wordt de slang op en afgerold via een elektrische bediening. Hierdoor heb je als gebruiker minder belasting en kun je gemakkelijk de slang bedienen die op de haspel zit.
Op zoek naar een elektrisch bediende haspel? Bekijk dan ons ruime aanbod elektrisch bediende haspels.

Naast de bediening heb je ook maximale lengte slang die op de slanghaspel past, de diameter van de slang, de maximale werkdruk (bij een hogedrukhaspel), maximale temperatuur en aansluitmaten. Dit wordt gekozen aan de hand van de toepassing waarop de haspel(s) geplaatst wordt.

Haspel onderdelen

Naast nieuwe haspels hebben we ook onderdelen in ons assortiment om uw huidige haspel te reviseren. Zo kan het zijn dat de swivel van je slanghaspel lekt. Wij hebben de juiste afdichtingen die ervoor zorgen dat er geen drukverlies meer is. In ons assortiment hebben wij de bekende merken Faicom, TeHa, Ompi en Ramex. Deze merken staan bekend om hogedruk haspels geschikt voor geschikt voor hogedrukaanhangers, hogedrukreinigers en meer.

Opzoek naar onderdelen voor een slanghaspel? Bekijk dan ons aanbod slanghaspel onderdelen.

Slanghaspels voor verschillende toepassingen

Slanghaspels worden gebruikt om op een efficiënte manier lange lengtes slang op te bergen. Door het opbergen van de slang op een slanghaspel wordt de slang niet over de vloer verplaatst en dit zorgt ervoor dat de slang langer meegaat. Met een slanghaspel kun je lange lengtes slang op een efficiënte manier opbergen. Ook kun je met een haspel snel en eenvoudig slangen af- en oprollen. In ons ruime assortiment bieden wij oplossingen voor verschillende toepassingen.

Soort vloeistof slanghaspel

De slanghaspels uit ons assortiment zijn geschikt voor enkele of meerdere vloeistoffen. Bij onze slanghaspels vind je een datablad waarop de bijpassende vloeistoffen per slanghaspel staan aangegeven. Een type slanghaspel kan gebruikt worden voor meerdere vloeistoffen. Zo meerdere waterslanghaspels en luchtslanghaspels ook te gebruiken voor bijv. olie of diesel.

Diameter slang haspel

De diameter van de slang die op de slanghaspel geplaatst wordt is cruciaal. De diameter van de slang bepaalt namelijk hoeveel meter er totaal geplaatst kan worden op de slanghaspel. Vaak wordt de diameter van de slang uitgedrukt in millimeters of in duimse maten zoals bijvoorbeeld de veel voorkomende maat ¾’’. Deze maat is te vinden op de slang zelf of bij de slangspecificaties.

Materiaal haspel

Het materiaal wordt vaak gekozen op basis van de gebruiksfrequentie en locatie waar de haspel geplaatst wordt. Zo is een RVS slanghaspel van betere kwaliteit dan een kunststof slanghaspel en is daardoor stootvast met als resultaat: een langere levensduur. Bij een hogedrukinstallatie raden wij altijd aan om een stalen of RVS hogedrukhaspel te kiezen omdat je vaak gebruik maakt van de slanghaspel.

Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste slanghaspel of toebehoren? Neem dan contact op met ons.