Afdichtingsmiddelen en borgmiddelen

Om draadaansluiting waterdicht af te kunnen dichten kunt u gebruik maken van een van bovenstaande afdichtmiddelen. In ons aanbod vindt u diverse vloeibare afdichtmiddelen, de bekende multiseals (ook wel usit ringen genoemd) en teflon tape.

Vloeibare afdichtingsmiddelen

Onze vloeibare afdichtingsmiddelen zijn naast het voorkomen van vloeistof lekkages uitermate geschikt tegen trillingen. Dankzij de speciale lijm zijn bouten, moeren, schroeven en andere types goed bestand tegen hoge temperaturen, trillingen, vloeistoffen en chemicaliën. Er zijn vloeibare afdichtingsmiddelen die zorgen voor een permanente verbinding (niet te demonteren na het toepassen) en voor een verbinding die mogelijk demonteerbaar is. Dit wordt vermeld per product.

Afdichtingsringen

Bij hydraulische koppelingen wordt er vaak gebruik gemaakt van een afdichtingsring (ook wel usit-ring genoemd). Een afdichtingsring bevat een metalen buitenrand van staal of RVS met een rubberen binnenkant, waardoor lekkages van vloeistoffen of gassen wordt voorkomen.

Afdichtingstape

Telfon tape is een dunne maar krachtige tape dat om schroefdraad wordt gewikkeld om een lekvrije verbinding te maken. Door het toepassen van de Telfon tape wordt het schroefdraad fijner en ontstaat er een betere verbinding en wordt de kans op een lekkage verlaagd.