Drukregelaars en beveiliging

In onze webshop bieden wij een ruim assortiment aan regelapparatuur voor industriële hogedrukreinigers, waaronder drukregelaars, drukschakelaars, flowschakelaars en meer. Wij begrijpen dat elke toepassing een specifieke werkdruk en watercapaciteit vereist, daarom bieden wij verschillende varianten van deze apparatuur met verschillende werkdrukken en maximale watercapaciteit in liters per minuut. Of u nu op zoek bent naar beveiliging of regelapparatuur voor een professionele hogedrukreiniger met een werkdruk van 200, 250, 300, 350 of zelfs 500 bar, wij hebben de juiste componenten voor uw hogedruk toepassing.

Drukregelaars

Drukregelaars worden gebruikt om een bepaalde waterdruk in te stellen en deze constant te houden. Ook vangt deze drukpieken op die kunnen ontstaan. Door de draaiknop aan de bovenzijde met de hand (of met een sleutel) met de klok mee te draaien wordt de druk verhoogd en andersom. Als de druk verder naar beneden wordt gedraaid, zal er meer water via de by-pass afgevoerd worden.

Drukschakelaars

Op deze pagina vindt u ook diverse veiligheden die gebruikt worden in hogedruksystemen zoals een drukschakelaar. Een drukschakelaar is een belangrijk onderdeel van een professionele hogedrukinstallatie en wordt gebruikt om de werkdruk in de hogedrukreiniger te bewaken en te controleren. De drukschakelaar kan worden ingesteld op een bepaalde druk, waarna deze zal schakelen wanneer deze druk wordt bereikt.

Flowschakelaars

Naast de drukbeveiliging wordt er ook een flowschakelaar gebruikt om de waterstroom in de leiding te meten en te controleren. Dit is belangrijk omdat een te hoge waterstroom kan leiden tot overbelasting van de hogedrukpomp en andere schade. Daarom wordt de flowschakelaar gebruikt om ervoor te zorgen dat de waterstroom binnen een veilig bereik blijft en de druk in de hogedrukreiniger op een juist niveau blijft. Bovendien kan een flowschakelaar worden gebruikt om de automatische uitschakeling van de pomp te activeren in het geval van een te lage waterstroom of wanneer er helemaal geen waterstroom meer is. Dit is een belangrijke beveiligingsfunctie die voorkomt dat de pomp droogloopt en beschadigd raakt.

Neem gerust contact met ons op voor advies bij het kiezen van de juiste componenten voor het regelen en beveiligen van de hogedrukinstallatie.