Branderketels en Oliebranderonderdelen

Ruim aanbod branderketels met toebehoren

Onze ketels worden gebruikt in mobiele hogedrukreinigers en hogedruktrailers voor een efficiënte reiniging. Met onze branderketels wordt water verwarmd en kan olie, vet of andere hardnekkig vervuiling snel worden verwijderd. Naast de complete ketels hebben we ook een ruim assortiment met onderdelen voor ketels en andere verwarmingselementen.

Branderketels voor hogedrukreinigers

De branderketels uit ons assortiment worden gebruikt voor professionele en industriële hogedrukreinigers waardoor het reinigen met warm water reinigen mogelijk wordt. De branderketels zijn geschikt professionele hogedrukreiniger t/m 200 bar, maar ook industriële hogedrukreinigers t/m 500 bar. Daarnaast bieden wij niet alleen de complete boilers aan, maar ook vervangingsonderdelen en reparatieservice.

Onderdelen branderketels

Een ketel bestaat uit verschillende onderdelen met ieder een specifieke werking. Wanneer een verwarmingselement niet meer werkt is het belangrijk hebben wij een ruim aanbod onderdelen die er weer voor zorgen dat de ketel werkt.

Spiraal branderketel

Het spiraal is een onderdeel dat wordt gebruikt in branderketels waar het water doorheen stroomt en wordt verwarmd. Het is een spiraalvormige buis binnenin de branderketel. In ons assortiment vind je een passend spiraal voor verschillende soorten hogedrukreinigers. Zo hebben we een spiraal voor Kärcher hogedrukreinigers, maar ook voor industriële hogedruktrailers van merken zoals DiBo.

Brandermotoren

Een brander motor wordt gebruikt om de brandstof aan te zuigen en door het spiraal te laten stromen, zodat het kan worden verwarmd voordat het wordt verbrand. De brander motor is meestal een gelijkstroommotor die wordt aangestuurd door de elektronische besturingseenheid van de ketel. De motor kan in snelheid worden geregeld om de hoeveelheid brandstof die wordt verbruikt en de temperatuur van het water te regelen.

Brandstofpompen

Een brandstofpomp zorgt ervoor dat de opgeslagen brandstof de verstuivers van de branderketel of motor bereikt met de juiste snelheid en hoeveelheid brandstof. De brandstofpompen zijn verkrijgbaar met of zonder spoel, zowel links- als rechtsdraaiend. Daarnaast leveren wij ook losse onderdelen voor brandstofpompen.

Transformatoren

Een brander transformator zorgt ervoor dat de inkomende spanning wordt opgevoerd of gereduceerd. De onderstaande brander transformatoren zijn bedoeld voor het opvoeren van de inkomende spanning. Door het opvoeren van de spanning middels de brander transformator wordt de vonk gecreëerd bij de elektroden/bougies van de branderketel.

Thermostaten

Thermostaten met een draaiknop voor temperatuurregeling zijn een veelgebruikte methode om de watertemperatuur te regelen bij hogedrukreinigers met een branderketel. Deze thermostaten hebben meestal een draaiknop waarmee de gebruiker de gewenste temperatuur kan instellen en tevens kan aflezen.

Verstuivers

Brandstofverstuivers, zoals volkegel verstuivers, zijn belangrijke onderdelen van branderketels in hogedrukreinigers. De verstuiver zorgt voor een efficiënte verbranding van de brandstof wat resulteert in een goede werking van de ketel en een lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

Elektroden

Wanneer de branderketel wordt ingeschakeld wordt er een hoogspanningssignaal naar de elektroden gestuurd. Dit creëert een vonk tussen de elektroden, die op hun beurt de brandstof ontsteken. Deze ontsteking zorgt voor een verbranding van de brandstof. De elektroden moeten regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden om de optimale werking van de branderketel te garanderen. Als de elektroden vuil of beschadigd zijn kan dit leiden tot een onvolledige verbranding van de brandstof. Dit zorgt voor een verminderde werking van de ketel..

Vlamsensoren

Vlamdetectie in branderketels vindt plaats door middel van sensoren die de aanwezigheid van een vlam detecteren. Hiervoor wordt vaak een fotocel gebruikt die door middel van het licht van de vlam een signaal afgeeft. Mocht het signaal niet worden doorgegeven, kan het zijn dat de fotocel vervuiling bevat waardoor dit niet mogelijk is. Dit is eenvoudig schoon te maken. Het verkregen signaal van de fotocel wordt vervolgens via een elektrisch signaal doorgegeven aan de ontstekings- en bedieningscomponenten binnen de branderketel. Hierdoor wordt de branderketel geregeld en beveiligd.

Magneetventiel

Een magneetventiel is een elektrisch gestuurd ventiel waarmee een gas of vloeistof geleidelijk toegelaten of afgesloten wordt. Bij een brander magneetventiel is het belangrijk dat je de juiste spanning kiest die hoort bij de branderketel. In ons assortiment hieronder vind je brander magneetventielen met een spanning van 230V, 12V en 24V. Let daarnaast ook op de juiste aansluitingen voor het monteren en de maximale werkdruk van het brander magneetventiel.

Bij het kiezen van een branderketel is het belangrijk om te letten op de capaciteit van de ketel, het vermogen van de brander en het soort brandstof dat gebruikt wordt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van de ketel.

In ons assortiment zijn er diverse merken van branderketels en losse toebehoren beschikbaar, waaronder Tecnomec, Mazzoni en TeHa. Deze merken bieden verschillende soorten branderketels en onderdelen aan die geschikt zijn voor hogedrukreinigers. Bij Altec Parts bieden we niet alleen ketels met vervangingsonderdelen aan, maar ook koud- en warm water hogedrukreinigers geschikt voor professioneel en industrieel gebruik.