Spuitlansen en nozzlehouders

De spuitlans is een standaard accessoire voor hogedrukreinigers. De lans is het verbindingselement tussen het hogedrukpistool en de nozzle/vuilfrees. In ons assortiment vindt u diverse spuitlansen, recht en gebogen, met of zonder isolatiedeel, in RVS of staal, in allerlei lengtes. Een andere populaire spuitlans is de telescooplans.

Rechte spuitlansen

Deze lansen zijn de meest voorkomende en worden gebruikt voor algemene reinigingswerkzaamheden. Ze zijn beschikbaar in verschillende lengtes en kunnen worden gemaakt van roestvrij staal of staal. Dit soort spuitlansen zijn standaard en worden gebruikt voor algemene hogedruktoepassingen.

Geïsoleerde spuitlansen

Deze lansen hebben een isolatiedeel om de gebruiker te beschermen tegen de hitte die wordt gegenereerd door het water dat door de lans. Deze spuitlansen zijn ontworpen voor heet water hogedrukreinigers en stoomcleaners.

Gebogen spuitlansen

Deze lansen zijn ontworpen om te kunnen reinigen op moeilijk bereikbare plaatsen , zoals in hoeken of onder bepaalde objecten. De gebogen vorm van de spuitlans zorgt ervoor dat de reinigingsstraal gemakkelijk de gewenste plek bereikt. De licht gebogen vorm van de spuitlans is vast en daarom niet verstelbaar.

Knik spuitlansen

Onze kniklansen zijn flexibeler en buigbaar van 20° tot 140° hoek. Dit maakt ze geschikt voor het reinigen van zowel kleine als grote oppervlakken. Door de lans te buigen, kan de gebruiker de richting van de waterstraal aanpassen om de reinigingsresultaten te optimaliseren. Ideaal voor het reinigen van allerlei soorten oppervlakken, van muren en vloeren tot voertuigen en machines.

Dubbele spuitlansen

Een dubbele spuitlans werkt anders dan een enkele lans. In plaats van één nozzle, heeft de dubbele lans twee nozzles: één voor hoge druk en één voor lage druk. De hoge druk nozzle wordt gebruikt voor het reinigen en de lage druk nozzle wordt gebruikt voor het naspoelen. Onze dubbele spuitlansen worden vaak geleverd met o.a. zijhandgrepen en regelknoppen, die de bediening gemakkelijk maken.

Telescopische spuitlansen

Telescooplansen, ook wel telescopische hogedruklansen genoemd, zijn een veelgebruikte tool in de hogedrukreinigingsindustrie. Ze zijn ontworpen om de gebruiker te voorzien van een lange en verstelbare lans, waardoor het mogelijk is om moeilijk bereikbare gebieden te reinigen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Een belangrijk kenmerk van telescooplansen is de uitschuifbare lengte, die kan variëren van enkele meters tot ruim 7 meter.