Conversie calculator

Bar naar PSI Omrekenen?

Met onze handige calculators kan Bar naar PSI en PSI naar bar gemakkelijk worden omgezet. Het kan zijn dat je hogedrukreiniger of bepaalde componenten ook deze eenheden bevatten in plaats van de gebruikelijke bar en l/min eenheden. 

Bar naar PSI

1 bar = 14.5038 psi.
1 psi = 0.0689 bar.

Wat is PSI?

PSI (Pounds Per Square Inch) is een maateenheid die de druk aangeeft die wordt uitgeoefend op een vierkante inch oppervlakte. Hogedrukapparatuur, zoals hogedrukreinigers, luchtpompen en hydraulische systemen, worden vaak gemeten in PSI. Hoe hoger het PSI-getal, hoe krachtiger de druk.

Wat is BAR?

BAR (Barometer) is een metrische eenheid voor druk, waarbij één bar gelijk is aan 100.000 pascal. Het wordt wereldwijd veel gebruikt en is met name populair in Europese landen. Een hogedrukwaarde in BAR geeft aan hoeveel keer de atmosferische druk wordt uitgeoefend op een bepaald oppervlak.

Belang van PSI en BAR bij Hogedrukreinigers

Het begrijpen van PSI en BAR is cruciaal bij het selecteren van de juiste hogedrukonderdelen voor jouw toepassing. Elk apparaat heeft specifieke drukeisen, en het gebruik van de verkeerde onderdelen kan leiden tot prestatieverlies of zelfs schade.


Liters naar Gallons berekenen?

1 liter = 0,26 gallon (afgerond)
1 gallon = 3,8 liter (afgerond)

Wat is een Liter (L)?

Liters zijn een metrische maateenheid voor volume. Het wordt wereldwijd gebruikt en is standaard in veel landen. Wanneer je de capaciteit van een container, vat of tank in liters hebt, geeft dit aan hoeveel vloeistof erin past.

Wat is een Gallon (Gal)?

Gallons is een Amerikaanse maateenheid voor volume. Het omrekenen van liters naar gallons kan handig zijn als je werkt met apparatuur of metingen die gebruikmaken van het imperiale systeem.

Omrekenen van Liters naar Gallons

Bij het omrekenen van liters naar gallons is het belangrijk om te weten dat één gallon gelijk is aan ongeveer 3,78541 liter. Dit is een cruciaal gegeven bij het inschatten van de benodigde capaciteit of bij het vergelijken van specificaties.
BAR
PSI
Liter
Gallon