Rioolreiniging - Pipecleaning

Rioolslang

Riooslangen zijn flexibele slangen die geschikt zijn voor hogedrukreinigers. Door de flexibiliteit en de kleine diameter zijn ze uitstekend geschikt voor het reinigen of ontstoppen van leidingen.

Hoe werkt een rioolslang?

Rioolslangen zijn ontworpen om zo flexibel mogelijk te zijn, maar toch geschikt om te gebruiken bij hoge druk. Hiermee kan de hoge druk rioolslang in combinatie met de rioolnozzle zich goed door een leiding trekken, dankzij de flexibiliteit van onze rioolslangen zijn bochten ook geen probleem.

Rioolnozzles

Rioolnozzles zijn speciale nozzles die worden toegepast op rioolslangen. Deze nozzles spuiten standaard via 3 spuitmondjes naar achteren, waardoor de rioolslang door de leiding wordt getrokken.

Verschil tussen niet-roterende en roterende rioolnozzles

Niet-roterende rioolnozzles hebben een vaste positie en creëren een rechtstreekse waterstraal die uitermate geschikt is voor het ontstoppen van leidingwerk. Roterende rioolnozzles daarentegen hebben een ronddraaiende beweging waardoor deze in 360 graden rondom de nozzle reinigt. Een roterende rioolfrees is vooral geschikt voor het reinigen van leidingen.

Verschil tussen rioolnozzles met en zonder voorboring

Rioolnozzles met voorboring hebben een klein gaatje aan de voorkant van de nozzle, deze straal is uitermate geschikt om een verstopping of blokkade van een leiding of riool kapot te spuiten. Rioolnozzles zonder voorboring hebben een aantal stralen die naar achteren zijn gericht, hiermee is de trekkracht van de nozzle door een leiding groter. Hiermee is een rioolnozzle zonder voorboring geschikt om een leiding te reinigen of te spoelen.

Op zoek naar een rioolslang voor een professionele hogedrukreiniger? In ons assortiment vindt u een ruim aanbod (complete) rioolslangen in verschillende uitvoeringen met en zonder riool spuitnozzle.

Voor slanghaspels voor onze rioolslangen, zie ons aanbod: Slanghaspels