Kogelkranen en afsluiters

Op deze pagina vind je ons ruime aanbod kogelkranen geschikt voor verschillende toepassingen. Zo worden onze kogelkranen veel gebruikt voor hydrauliek.

Handbediende kogelkraan
De meest gebruikte kogelkraan is de handbediende. De handbediende kogelkraan heeft 2, 3 of 4 aansluitpoorten die zijn voorzien van een binnen- of buitendraad. Ze zijn geschikt voor vele toepassingen en hebben een groot werkbereik voor druk en temperatuur. In ons assortiment vind je kogelkranen gemaakt van RVS, staal en messing verchroomd in veelgebruikte aansluitmaten zoals bijvoorbeeld 3/8’’, 1/2’’ en 1’’.

Elektrisch bediende kogelkraan
Bij een elektrisch bediende kogelkraan wordt de kogel geroteerd met behulp van een elektromotor. Het openen en sluiten van een elektrisch bediende kogelkraan gaat geleidelijk. Elektrische kogelkranen worden vaak ingezet in verwarmingssystemen.

Pneumatisch bediende kogelkraan
Een andere soort kogelkraan is de pneumatisch bediende. Deze wordt bediend aan de hand van perslucht. De perslucht die wordt gebruikt, wordt omgezet in een mechanische beweging waardoor de kogel draait. Dit gebeurt door de actuator. De pneumatische actuator kan enkel- of dubbelwerkend zijn. Is die enkelwerkend dan is er één persluchtingang die de kogel draait en een veer die hem weer in de normale stand terugzet. Is de kogelkraan voorzien van een dubbelwerkende actuator, dan zijn er twee persluchtingangen om de kogel te draaien(open en dicht).

Op zoek naar een kogelkraan? Bekijk dan ons een van de bovenstaande productgroepen.