Kogelkranen en afsluiters

Werking afsluiters

Afsluiters zijn essentieel voor het regelen van de stroom van vloeistoffen en gassen in leidingsystemen. Afsluiters worden gebruikt om de stroom van vloeistoffen en gassen te regelen, stoppen of vrij door te laten stromen, afhankelijk van de behoeften van het proces. Er zijn verschillende soorten afsluiters beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen.

Kogelkranen

Een van de meest voorkomende soorten afsluiters is de kogelkraan. Een kogelkraan is een type kwartslagafsluiter die een holle, geperforeerde kogel gebruikt om de stroom van vloeistoffen en gassen te regelen. Kogelkranen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de vereisten van de toepassing.

Pneumatische afsluiters

Pneumatische afsluiters zijn een andere veelvoorkomende soort afsluiter. Pneumatische afsluiters worden bediend door lucht of gas onder druk, die een membraan of zuiger beweegt om de stroom van vloeistoffen of gassen te regelen. Pneumatische afsluiters zijn betrouwbaar en worden vaak gebruikt in industriële processen die hoge drukken vereisen.

Elektrisch bediende kogelkranen

Elektrisch bediende kogelkranen zijn kogelkranen die worden bediend door een elektrische actuator. Deze afsluiters zijn handig omdat ze op afstand kunnen worden bediend en geprogrammeerd om te openen of te sluiten op basis van vooraf ingestelde parameters. Elektrisch bediende kogelkranen zijn ideaal voor toepassingen waarbij het nodig is om de stroom van vloeistoffen en gassen op afstand te regelen.

Naaldventielen

Naaldventielen zijn een type afsluiter dat wordt gebruikt om de stroom van vloeistoffen of gassen nauwkeurig te regelen. Naaldventielen zijn ontworpen met een kleine, taps toelopende naald die in een zitting past om de stroom te beperken. Naaldventielen worden vaak gebruikt in toepassingen waarbij het nodig is om de stroom van vloeistoffen of gassen nauwkeurig te regelen.