Diverse opbouwcomponenten

Wij bieden een breed assortiment van hoogwaardige reinigingsonderdelen aan, waaronder onderdelen voor hogedrukreinigers. In deze productgroep vindt u de volgende losse onderdelen: pulsatie dempers, manometers, terugslagkleppen, elektrische doseerpompen, onthardingsvloeistof, doseerkranen en toerentalregelaars.

Pulsatiedempers

Onze pulsatiedempers worden gebruikt bij hogedrukreinigers om de drukpieken te verminderen en de slijtage en schade aan het reinigingsapparaat te verminderen. Dit zijn apparaten die zijn ontworpen om drukpieken te absorberen en te verminderen die vaak voorkomen bij hogedrukreinigers. Een hogedrukreiniger produceert hoge druk, maar dit kan leiden tot drukpieken in het systeem die soms hoger kunnen zijn dan de normale druk. Deze drukpieken kunnen leiden tot trillingen, geluidsoverlast en schade aan de hogedrukinstallatie. Het gebruik van een pulsatiedemper kan ook de levensduur van uw hogedrukreiniger verlengen, omdat het de drukpieken vermindert en daarmee de belasting op het apparaat vermindert. Het kan ook de kwaliteit van het reinigingsproces verbeteren, doordat de druk gelijkmatiger wordt verdeeld en daarmee een betere reinigingsprestatie wordt geleverd.

Manometers

Een manometer is een meetinstrument met een wijzer die de druk aangeeft van een vloeistof of gas. Bij hogedrukreinigers wordt de manometer meestal gemonteerd bij de hogedrukpomp of het bedieningspaneel en geeft de hogedruk aan in bar. Het gebruik van een manometer bij hogedrukreinigers heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het om de efficiëntie van de reiniging te verbeteren, omdat de juiste drukinstelling de levensduur van de apparatuur verlengt en de reinigingstaak beter en sneller uitvoert. Daarnaast kunnen mogelijke problemen met de hogedrukreiniger, zoals lekkages, door middel van de manometer op tijd worden opgemerkt en verholpen. In onze webshop bieden wij verschillende soorten manometers aan, waaronder manometers met een maximaal drukbereik van 10 tot wel 1000 bar. Hierdoor kunt u altijd de juiste manometer kiezen die past bij uw hogedrukreiniger.

Terugslagkleppen

De terugslagklep bestaat uit één inlaatpoort en één uitlaatpoort. Bij de inlaatpoort komt de vloeistof binnen en bij de uitlaatpoort gaat de vloeistof eruit. Om de klep te openen moet er een hogere druk zijn bij de inlaatpoort. Is de druk lager bij de inlaatpoort dan bij de uitlaatpoort dan zal de klep zich sluiten. Hierdoor kan de vloeistof niet teruglopen. Terugslagkleppen worden vooral gebruikt bij installaties waar de terugstroom van een vloeistof voor problemen kan zorgen, bijvoorbeeld een omgekeerde osmose filter. Terugslagkleppen zijn er in verschillende materialen, uitvoeringen en maten, zo is er altijd wel een terugslagklep die geschikt is voor uw installatie.

Elektrische doseerpompen

bieden u de mogelijkheid om reinigingsmiddelen op een efficiënte en nauwkeurige manier te doseren, terwijl onze onthardingsvloeistof helpt bij het verminderen van kalkaanslag en de levensduur van uw apparatuur verlengt. Onze doseerkranen maken het eenvoudig om de dosering van uw reinigingsmiddelen aan te passen, terwijl onze toerentalregelaars u in staat stellen om het toerental van uw hogedrukreiniger aan te passen aan uw specifieke behoeften.

Onthardingsvloeistof

Onthardingsvloeistof is een product dat gebruikt wordt om kalkaanslag in apparaten en leidingen tegen te gaan. De vloeistof bevat bepaalde chemische stoffen die de hardheid van het water verminderen, waardoor kalkaanslag geen kans krijgt. Kalkaanslag ontstaat doordat calcium- en magnesiumionen in het water neerslaan en zich hechten aan de oppervlakken van apparaten en leidingen. Dit kan leiden tot verstoppingen, corrosie en verminderde efficiëntie van het apparaat. Door het gebruik van onthardingsvloeistof wordt de vorming van kalkaanslag voorkomen en blijft het apparaat in goede conditie. Ideaal voor warm water hogedrukreinigers of stoomcleaners.

Doseerkranen

In een hogedrukreiniger wordt de doseerkraan gebruikt om het reinigingsmiddel nauwkeurig te doseren bij lagedruk. Het reinigingsmiddel wordt gemengd met water voordat het in de hogedrukreiniger wordt gepompt, wat zorgt voor een effectieve en efficiënte reiniging. De juiste keuze van de doseerkraan kan leiden tot een hogere efficiëntie, lagere kosten en betere reinigingsresultaten.

Toerentalregelaars

Met de onderstaande toerentalregelaars worden vaak gebruikt voor o.a. hogedrukreinigers. Met een toerentalregelaar zorg je ervoor dat de aandrijfmotor minder belast wordt en daarnaast het verbruik minder is. Op deze manier wordt de technische levensduur van de aandrijfmotor verlengd.