Manometers

Een manometer is een meetinstrument om de druk van een gas of vloeistof in een systeem te meten. Wanneer de druk op de buisveer toeneemt dan maakt de veer van de manometer een beweging naar buiten. Deze beweging wordt aan de hand van een tandwiel overgedragen aan het mechaniek waardoor de wijzer het aantal bar aangeeft.

De manometers op onze webshop zijn gevuld met glycerine. De glycerine in de manometer zorgt ervoor dat de wijzer niet gaat vibreren. Hierdoor zijn de manometers uiterst geschikt voor hogedrukreinigers.

Onze manometers zijn verkrijgbaar met verschillende aansluitingen. De soort aansluiting op de manometer is van belang voor de montage.

De manometers met onderaansluiting zijn geschikt voor het meten van de werkdruk, bijvoorbeeld 200 bar, 250 bar, 350 bar, 500 bar en zelfs 1000 bar werkdruk. De aansluiting onder de manometer is doorgaans 1/4'' buitendraad. Vaak wordt hierop een manometerslang aangesloten. Bij de manometers vind je aanbevolen accessoires met bijpassende manometerslangen.