Slanghaspel nodig? Uitleg & Aanbod

Slanghaspels worden gebruikt om op een efficiënte manier lange lengtes slang op te bergen. Door het opbergen van de slang op een slanghaspel wordt de slang niet over de vloer verplaatst en dit zorgt ervoor dat de slang langer meegaat. Met een slanghaspel kun je lange lengtes slang op een efficiënte manier opbergen. Ook kun je met een haspel snel en eenvoudig slangen af- en oprollen. Het is belangrijk om te weten wat er door de slang stroomt van de slanghaspel.

Voor het kiezen van een passende slanghaspel is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de specificaties. Het is daarom belangrijk om te weten wat er door de slang stroomt van de slanghaspel. Zo heb je slanghaspels voor water, lucht, olie en andere doeleinden. Hieronder leggen wij de verschillende specificaties van een slanghaspel uit.


Slanghaspel nodig? Uitleg & Aanbod

Direct naar ons ruime aanbod slanghaspels en slanggeleiders? Bekijk dan onze webshop.

Soort vloeistof
Het is belangrijk om te weten wat er door de slang stroomt. De specificaties bij de uiteenlopende slanghaspels zijn namelijk hierop afgestemd. Bij onze slanghaspels vind je een datablad waarop de bijpassende vloeistoffen per slanghaspel staan aangegeven. Een type slanghaspel kan gebruikt worden voor meerdere vloeistoffen. Zo zijn deze Raasm S700 water-/luchtslanghaspels naast water en lucht ook te gebruiken voor olie en diesel.

Diameter slang
De diameter van de slang die op de slanghaspel geplaatst wordt is cruciaal. De diameter van de slang bepaalt namelijk hoeveel meter er totaal geplaatst kan worden op de slanghaspel. Vaak wordt de diameter van de slang uitgedrukt in millimeters of in duimse maten zoals bijvoorbeeld de veel voorkomende maat ¾’’.

Specificaties slanghaspel
Het eerste dat je moet weten is voor welke vloeistof de slanghaspel gebruikt gaat worden. Een luchtslanghaspel of waterslanghaspel verschillen namelijk in het eindproduct. Daarnaast heb je het materiaal van de slanghaspel, een RVS slanghaspel is van betere kwaliteit dan een kunststof slanghaspel en heeft daarom een langere levensduur. Bij professionele hogedrukreiniging raden wij altijd aan om een stalen of RVS slanghaspel te kiezen omdat je vaak gebruik maakt van de slanghaspel.

Naast de vloeistof en het materiaal heb je verschillende soorten manieren om de slang van haspel af te rollen. Hieronder leg ik de verschillende bedieningen van slanghaspels uit ons assortiment uit.

Handbediend
Met een handbediende haspel rol je de slang op en af middels de hendel aan de zijkant. Bij een handbediende slanghaspel rol je de slang zelf op en af van de slanghaspel. Dit is de meest voorkomende bediening bij een slanghaspel.

Op zoek naar een handbediende haspel? Bekijk dan ons ruime aanbod handbediende slanghaspels.

Automatisch oprollend
Met een automatisch oprollende haspel wordt de slang automatisch opgerold via het aanwezige veerpakket. Bij het afrollen van de slang zul je een tikkend geluid horen, bij het loslaten wordt de slang automatisch teruggetrokken. Met een automatisch oprollende haspel bespaar je tijd omdat je de slang niet meer handmatig hoeft op te rollen.

Op zoek naar een automatisch oprollende haspel? Bekijk dan ons ruime aanbod automatisch oprollende haspels.

Elektrisch bediend
Met een elektrisch bediende haspel wordt de slang op en afgerold via een elektrische bediening. Hierdoor heb je als gebruiker minder belasting en kun je gemakkelijk de slang bedienen die op de haspel zit.

Op zoek naar een elektrisch bediende haspel? Bekijk dan ons ruime aanbod elektrisch bediende haspels.

Naast de bediening heb je ook maximale lengte slang die op de slanghaspel past, de diameter van de slang, de maximale werkdruk, maximale temperatuur en aansluitmaten. Deze stel je af op bijvoorbeeld de hogedrukreiniger waar de haspel op geplaatst wordt.

Draaikoppeling slanghaspel
De swivels op haspels, ook wel draaikoppelingen genoemd, worden gebruikt om de slang te bewegen en tevens te beschermen. Door de afdichtingen binnen de swivel wordt lekkage voorkomen. De swivels op haspel zijn verkrijgbaar in rechte en haakse uitvoering. Op de meeste slanghaspels in ons assortiment zit een haakse swivel.

Op zoek naar een swivel voor je haspel? Bekijk dan onze haspel swivels.

Bevestiging slanghaspel
Slanghaspels kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. De slanghaspel beschikt standaard over een plaat waarmee hij kan worden bevestigd. Dit kan aan de muur of op de grond. Naast de standaard beugel kun je ook kiezen voor een draaibare muurbeugel. Deze muurbeugels kunnen scharnieren en 45° draaien naar beide zijde. Dit is makkelijk voor als je de slang op meerdere plekken in de ruimte gebruikt.

Op zoek naar een beugel voor je haspel? Bekijk dan onze beugels voor slanghaspels.

Slanggeleiding
Met een slanggeleider wordt de slang geleid, dit komt vaak voor wanneer de slang van de ene ruimte naar de andere ruimte wordt geleid of bochten gemaakt worden. Ook zie je slanggeleiders op hogedruktrailers waardoor de deuren niet open hoeven te staan wanneer de slang van de slanghaspel wordt afgerold. 

Op zoek naar een slanggeleider? Bekijk dan onze slanggeleiders.

Slangstopper
Om te voorkomen dat bij een automatische haspel de slang doorschiet. Is het handig om een slangstop te gebruiken. De slangstop zorgt er namelijk voor dat de slang niet helemaal de haspel opschiet, maar een stuk daarvoor blijft zitten.

Op zoek naar een slangstopper? Bekijk dan onze slangstoppers.

Slanghaspelwagens
Wanneer je in verschillende ruimtes de slang gebruikt is een slanghaspelwagen een handige manier om je slang op te bergen en te verplaatsen naar de ruimtes waar je de slang gebruikt. Door het RVS materiaal is de slangwagen robuust en geschikt voor industrieel gebruik. In ons assortiment vind je slangwagens met en zonder haspel erop gemonteerd.

Op zoek naar een slanghaspelwagen? Bekijk dan onze slanghaspelwagens.

Slanghaspel onderdelen
Naast nieuwe haspels hebben we ook onderdelen in ons assortiment om uw huidige haspel te reviseren. Zo kan het zijn dat de swivel van je slanghaspel lekt. Wij hebben de juiste afdichtingen die ervoor zorgen dat er geen drukverlies meer is. In ons assortiment hebben wij de bekende merken Faicom, TeHa, Ompi en Ramex.

Opzoek naar onderdelen voor een slanghaspel? Bekijk dan ons aanbod slanghaspel onderdelen.


Wij hopen dat dit artikel je verder heeft geholpen. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem gerust contact met ons op. Nieuwsgierig geworden naar ons complete assortiment reinigingsonderdelen? Bezoek dan onze uitgebreide webshop vol met onderdelen en toebehoren voor hogedrukreinigers en andere reinigingsmachines.