Elektromotoren

De diverse mogelijkheden om uw hogedrukpomp aan te drijven met een elektromotor kunt u hier vinden. Ons aanbod bestaat uit de electromotoren van Nicolini en Mazzoni. Bij de diverse motoren kunt u zien voor welke serie pompen deze geschikt zijn.

Elektromotor met uitgaande as: Deze motoren passen (in de meeste gevallen) niet direct op de hogedrukpomp. Hiervoor moet er gebruik gemaakt worden van een flexibele koppeling en flens overeenkomend met de flensuitvoering van de elektromotor en de betreffende serie van de hogedrukpomp.

Elektromotor met holle as: Dit is de meest compacte manier om een set samen te stellen. Door de as-opname van de elektromotor kan de uitgaande as van de hogedrukpomp hier direct op worden gemonteerd. Houdt hierbij wel rekening dat de flens van de elektromotor geschikt is voor de uitvoering/serie van de hogedrukpomp.

Elektromotor met flexibele koppeling: Deze elektromotor is te vergelijk met de holle-as uitvoering, deze heeft namelijk ook een as-opname. Echter zit in de elektromotor een flexibele koppeling verwerkt, wat de levensduur verlengt van de elektromotor en slijtage verminderd.

Bent u op zoek naar schakelmateriaal voor een elektromotor, dat kunt u hier vinden: Schakelmateriaal