Snelkoppelingen (lage druk)

Of je nu op zoek bent naar een vervangende slangkoppeling of een nieuwe toevoeging aan je waterslang of waterpunt, wij bieden een ruim aanbod aan van verschillende watertoevoer koppelingen van zowel Gardena als Geka. Lees meer over de kenmerken van deze toonaangevende merken en maak eenvoudig de juiste keuze op basis van jouw bestaande systeem – of het nu gaat om het vertrouwde Gardena kliksysteem of de handige Geka bajonetsluiting.

Gardena koppelingen

Gardena staat bekend om zijn hoogwaardige koppelingen die geschikt zijn voor lagedrukslangen en irrigatiesystemen. De Gardena koppelingen zijn beschikbaar in diverse maten en kunnen eenvoudig worden bevestigd aan tuinslangen en accessoires dankzij het handige kliksysteem. Het ergonomische ontwerp en de gebruikte materialen zoals messing en kunststof dragen bij aan duurzaamheid en een langere levensduur.

Geka koppelingen

Geka is eveneens een toonaangevend merk met koppelingen in verschillende maten, waaronder draad- en pilaaraansluitingen. Wat Geka onderscheidt, is de bajonetsluiting, waardoor aansluiting op lageslangen en accessoires snel en gemakkelijk verloopt. Geka koppelingen zijn veelal vervaardigd uit duurzaam messing, wat hen bestand maakt tegen corrosie en langdurig gebruik bevordert.

Het verschil tussen Gardena & Geka koppelingen

Het onderscheid tussen Gardena en Geka koppelingen ligt in de bevestigingsmethode aan de slang. Gardena maakt gebruik van het handige kliksysteem, terwijl Geka koppelingen zijn uitgerust met een bajonetsluiting. Een bajonetaansluiting werkt door de koppeling met een eenvoudige draaibeweging te bevestigen, je herkent het aan de 'draai-en-klik' handeling bij het verbinden van de koppeling Het is belangrijk om dit verschil te begrijpen bij het kiezen van de juiste koppeling voor waterslangen of andere waterpunten.