Patroonfilters

Een patroonfilter zorgt ervoor dat het aanvoerwater gefilterd wordt door het patroon in het waterfilter. In onze uitgebreide webshop bieden wij een breed scala aan waterfilters die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een filter met een filtratiecapaciteit van 5 micron of 250 micron, wij hebben de oplossing voor uw behoeften..

Waterfilters met Gaas- en Touwpatronen

Ontdek de verscheidenheid aan filterpatronen in ons assortiment, waaronder gaas- en touwpatronen. Gaaspatronen zijn niet alleen effectief in het filteren van water, maar ze zijn ook herbruikbaar. U kunt ze eenvoudig uit het filter halen en onder een kraan afspoelen voor een snelle reiniging. Aan de andere kant bieden we touwpatronen die doorgaans een fijnere filtratie mogelijk maken. Hoewel deze niet uitwasbaar zijn zorgen ze voor een effectieve en doorgaans fijnere filtering.

Waterfilters met het juiste micronniveau

Bij het kiezen van een waterfilter is het micronniveau van het filterpatroon van groot belang. Ons assortiment omvat filters met verschillende micronniveaus om aan de specifieke vereisten van uw watertoepassing te voldoen. Hoe lager het aantal micron, hoe fijner het water wordt gefilterd. Onze waterfilters zijn geschikt voor het filteren van grovere deeltjes in het water, voor o.a. zwembadwater, aanvoer hogedrukreiniger, irrigatiewater en meer. Hoe grover de vervuiling, hoe fijner het micronniveau en hoe vaker het patroonfilter gereinigd of vervangen dient te worden.

Om ervoor te zorgen dat uw patroonfilter consistent efficiënt blijft werken, raden we regelmatig onderhoud aan. Reinig gaaspatronen onder een kraan en vervang de patronen indien nodig. Dit minimaliseert de kans op verstoppingen en maximaliseert de levensduur van uw waterfilter.