Spuitlans nodig? Uitleg & Aanbod

Spuitlansen komen in verschillende lengtes en uitvoeringen. Zo zijn er kort en lange spuitlansen met isolatie, zonder isolatie, recht en gebogen. Om je te ondersteunen laten wij hieronder zien welke spuitlansen er zijn, waarvoor ze gebruikt worden en voorbeelden hiervan.

Spuitlans nodig? Uitleg & Aanbod


Hoe kies je de juiste hogedruk lans?
Bij het kiezen van een hogedruklans is het belangrijk om te weten waar je de lans voor wilt gebruiken. Bij het reinigen van bijvoorbeeld gevels of daken kan de lengte van de spuitlans enorm veel verschil maken. Voor de gebruiker kan een ongeschikte lans zorgen voor lichamelijk klachten na reinigingswerkzaamheden.


Welke specificaties zijn belangrijk bij een spuitlans?
Bij een spuitlans zijn een aantal specificaties buiten de lengte ook van belang. Zo kun je ervoor kiezen dat de lans een isolatiedeel heeft en de lengte hiervan. Daarnaast heb je ook een maximale werkdruk en temperatuur die de spuitlans aan moet kunnen. Ook zitten er aan beide kanten van een lans aansluitingen waar aan de ene kant snelkoppelingen worden gemonteerd en aan de andere kant bij het spuitgedeelte vaak een nozzlehouder met daarin een nozzle of een vuilfrees.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten lansen uit Ons Assortiment.

Rechte spuitlans
Bij de meeste hogedrukreinigers is er standaard een rechte spuitlans aanwezig van ongeveer een meter lang. Hierop zit vaak een isolatiedeel waar je de spuitlans vastpakt. Bij warm water hogedrukreinigers is het belangrijk dat je altijd een spuitlans hebt met isolatiedeel en hem hier vastpakt tijdens het reinigen.

Rechte spuitlans nodig? Bekijk ons ruime assortiment Rechte Spuitlansen.

Dubbele spuitlans
Dubbele spuitlansen zijn handig voor verschillende werkzaamheden, dit komt omdat de werkdruk regelbaar is door de aanwezige knop. Hierdoor hoeft je niet steeds de drukregelaar die op de hogedrukreiniger zit te verstellen.

Dubbele spuitlans nodig? Bekijk ons ruime assortiment Dubbele Spuitlansen.

Gebogen spuitlans
Met gebogen spuitlansen kun je de buighoek inregelen van 20° tot 140°. Door het duw en trek mechanisme in de spuitlans kan de onderkant van de lans gebogen worden. Deze gebogen lansen zijn ideaal voor vervuiling waar je met een rechte spuitlans niet bij kunt.

Gebogen spuitlans nodig? Bekijk ons ruime assortiment Gebogen Spuitlansen.

Telescooplans
Een telescooplans is een spuitlans die uitgeschoven kan worden tot een lengte van 7,3 meter. Deze spuitlansen worden vaak gebruikt bij het reinigen van gevels en daken. Door het bereik van de spuitlans kun je op hoogtes werken die met standaard lansen alleen mogelijk zijn met een hoogwerker of andere attributen.

Telescooplans nodig? Bekijk ons ruime assortiment Telescooplansen.

Aan het begin van de spuitlans zit vaak het hogedrukpistool gemonteerd of een snelkoppeling om de lans met het hogedrukpistool te verbinden. Aan het uiteinde, de kant waarmee gereinigd wordt, van een spuitlans zit doorgaans een Nozzlehouder met Nozzle of Vuilfrees gemonteerd. De nozzlehouder zorgt ervoor dat er minder vuiligheid bij de nozzle terecht kan komen. Deze zijn leverbaar van metaal, maar ook van kunststof. De kunststof nozzlehouder wordt vaak gebruik bij een carwash en de metalen nozzlehouder bij industriële reiniging. Wil je meer weten over nozzles? Bekijk dan deze pagina.

Meer weten over spuitlansen of bijhorende spuitaccessoires? Bekijk onze Kennisbank in de menubalk voor hulp bij het kiezen van hogedrukonderdelen.

Mocht je meer informatie willen, neem gerust contact met ons op. Klik hier voor ons complete assortiment hogedrukonderdelen en accessoires.